PROMOSI OKTOBER 2013

PROMOSI OKTOBER 2013
BELI 6 FREE 1 (SUPERRRR JIMAT)

Tuesday, July 12, 2011

Anak Tercinta...♥♥Ain

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM...

Nie anak kesayangan saya..walaupun dia hanya seekor haiwan tapi saya sayang sangat2 kat dia..dialah buah hati n pengarang jantung saya..sbb itu saya letak nama dia NURAIN (cahayamata)..tapi saya panggil dia ain je..saya jumpa dia pun kat tepi jalan je..saya jaga dia dr umur dia sebulan dan sekarang usia dia dh setahun lebih..Alhamdulillah, sepanjang dalam jagaan saya, dia xpernah jatuh sakit..tapi yg melucukan klu orang dia,saya biasakan diri saya ngan dia dengan panggilan ummi..hihihi

Inilah gambar buah hati saya masa umur 2 bulan...
Koleksi gambar ain..Gambar nie aku isi dalam frame n letak kat atas meja..
tgh main bola..bola ain msuk bwh meja..tgh pk mcm mana nk amik..
ain yang manja.. 
                                                
nielah aktiviti ain..suka sangat main kotak..tapi skrg dia lagi suka main plastik sampah..ha3
                comel x???                                    

19 Hadis Rasulullah SAW Mengenai Wanita

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM...

Alhamdulillah, hari nie dah masuk 10 syabaan (SeLaSa)..bila dihitung, xsampai sebulan umat islam akan menyambut puasa di bulan Ramadhan..macam mana ngan puasa yang hutang 2?dh abis bayar ke belum?kalau belum cepat2lah langsaikan hutang ek..jangan sampai xsempat ganti sudahlah..

Hari nie saya nak kongsikan tentang hadis Rasulullah SAW mengenai wanita..jom kita tinjau..
♥ Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnyayang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".
♥ Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya.Allah mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.
♥ Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.
♥ Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
♥ Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.
♥ Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah.
♥ Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah dan orang yang takutkan Allah, akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.
♥ Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.
♥ Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).
♥ Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.
♥ Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.
♥ Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab Rasulullah, "Suaminya". "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah, "Ibunya".
♥ Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.
♥ Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut,burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang dan puasanya.
♥ Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.
♥ Syurga itu di bawah tapak kaki ibu.
♥ Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Nabi s.a.w) di dalam syurga.
♥ Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya syurga.
♥ Daripada Aisyah r.a. Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuan lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.